Yeni 208

2016 Sezonu İzmir’de açılıyor

 2016 Sezonu İzmir’de açılıyor

2016yagizavci_bahadirgucenmez
2016 Türkiye Ralli Şampiyonası 16-17 Nisan tarihlerinde, kısa adı EOSK olan Ege Otomobil Sporları Kulübü tarafından organize edilecek olan Saygılı Rulman Ege Rallisi ile açılıyor.16 Nisan Cumartesi günü saat 13:30’da Forum Bornova önünden verilecek olan seramonik start ile başlayacak olan rallide 60 kadar ekip 2 gün boyunca Seferihisar bölgesindeki özel etaplar ile İzmir Park Yarış Pisti’ndeki seyirci özel etabında kozlarını paylaşacaklar. Her yıl olduğu gibi servis alanının Balçova İnciraltı’nda kurulacağı rallinin finiş seramonisi ise 17 Nisan Pazar günü saat 16:30’dan itibaren Ramada Encore Hotel önünde gerçekleştirilecek.

Milli sporcular Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, yeni sezona yeni otomobilleri Peugeot 208 T16 R5 ile başlamaya hazırlanıyor. Peugeot Sport Türkiye desteğinde Neo Motorspor adına yarışacak olan Red Bull sporcuları, sezon galası Ege Rallisi’nde kazanmayı hedefliyor…

Avcı, yeni sezon öncesi düşüncelerini “Uzun ve sıkı bir çalışma sonucunda, yeni otomobilimiz Peugeot 208 T16 R5 ile 2016 sezonunda yer alacağımızdan ötürü çok mutluyuz. Bu sezon şampiyonada birçok yenilik var ve sporumuz için verimli bir sene olacağını düşünüyorum. Sezonun ilk yarışı olan Ege Rallisi’nde hedefimiz öncelikle otomobili tam anlamıyla tanımak ve mutlaka yarışı bitirmek. Tabi sezona kazanarak başlamak da çok iyi olur. Bu çok da kolay değil ancak takım olarak elimizden geleni yapacağız. Herkese şimdiden başarılar ve kolaylıklar dilerim.” şeklinde açıkladı.