Yeni 208

Tesla Silikon Vadisi’nden taşınıyor

 Tesla Silikon Vadisi’nden taşınıyor

Tesla, genel merkezini Palo Alto, California’dan Austin, Texas’a taşıyacağını, ancak elektrikli otomobil üreticisinin Golden State’deki üretim kapasitesini genişletmeye devam edeceğini söyledi. CEO Elon Musk, Tesla’nın yıllık toplantısında şirketin taşınma kararını açıklarken bir zaman bilgisi vermedi. Musk, Bay Area’daki konut maliyetinin birçok insanın ev sahibi olmasını zorlaştırdığını ve bunun da uzun yolculuklara dönüştüğüne dikkat çekti. Geçen yıl teknoloji devi Oracle da genel merkezini Silikon Vadisi’nden Austin’e taşımaya karar vermişti.

Musk, Tesla’nın Model S ve Model X otomobillerinin üretildiği California, Fremont’taki fabrikasını, üretimini %50 artırma umuduyla genişletmeyi planladığını da vurguladı. Elon Musk, şirketin bu yılki rekor araç teslimatlarını lanse ederken, bilgisayar çiplerinin kıtlığına yol açan küresel tedarik zinciri kesintilerinin bir zorluk olmaya devam ettiğini belirtti. Tesla geçen hafta, tüm otomobil endüstrisini vuran bilgisayar çipleri sıkıntısıyla boğuşmasına rağmen, üçüncü çeyrekte 241.300 elektrikli araç teslim ettiğini söyledi. “Gelecekte bunu sürdürmek için iyi bir şansımız var gibi görünüyor” dedi. “Temel olarak, çipleri alırsak, yapabiliriz.” Tesla bu yıl şimdiye dek yaklaşık 627.300 araç sattı. Bu, geçen yılki toplam 499.550 adedi ezip geçme anlamı taşıyor.

Son olarak Tesla’nın köşeli Cybertruck kamyonetinin üretiminin 2022’nin sonundan önce başlamasının pek muhtemel olmadığını söyleyen Musk, şirketin 2023’te araç üzerinde “hacimli” üretime ulaşacağını tahmin ediyor.