BMW 1 Serisi Türkiye’de
Sürüş keyfiyle eş anlamlı olarak kullanılan premium kompakt BMW 1 Serisi, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıldıktan sonra Alaçatı’da yapılan lansmanın ardından Türkiye’de de satışa sunuldu. Yeni BMW 1 Serisi, 25.484 Euro ile 32.354 Euro arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Serinin ikinci nesli, Alman üreticinin en yeni teknoloji motor ve süspansiyon özellikleri, yakıt verimliliğinde iyileştirmeler, daha fazla hacim ve yenilikçi bir özellik ve donanım yelpazesi sunuluyor. Halen sınıfındaki tek arkadan itişli otomobil olan model, dünya genelinde bir milyondan fazla satan önceki modelinin gücü üzerine yapılandırılmış. Geride bıraktığımız hafta, otomobili İzmir-Çeşme arasında 100 km kadar deneme şansını bulduk.
1 Serisi olgunluk çağında
BMW’nin giriş düzeyi modeli sportiflik ve sürüş konforu arasında daha iyi bir denge, geliştirilmiş işlevsellik ve daha önce sadece üst segmentlerde bulunan sayısız sürücü odaklı destek sistemleriyle olgunlaştırılmış. Bütün bu gelişmeler, otomobilin boyutlarına da yansıyor. Yeni BMW 1 Serisi’nin gövdesi önceki modele göre 85 milimetre daha uzayarak 4324 milimetreye, aks aralığı 30 milimetre genişleyerek 2690 milimetreye ulaştırılmış. Otomobil ayrıca daha güçlü görünüyor çünkü toplam genişliği 17 milimetre artarak 1765 milimetreye (iz genişliği de önde 51 milimetre, arkada 72 milimetre arttı) ulaşmış, 1421 milimetrelik yükseklikte ise bir değişiklik yok. Arka koltuklar 21 milimetre daha fazla ayak boşluğuna sahip ve bagaj bölmesi hacmi 30 litre artarak 360 litreye ulaştırılmış. Görünen o ki, milimetrik bazı değişikliklere karşın gövde aynı gövde ama yapılan rötuşlarla otomobilin gövdesi en olgun haline getirilmiş.
Yeni neslin tasarımı, BMW için en son teknolojik yeniliklerin güçlü bir dışa vurumu durumunda. Modelin enerjik ve genç görünümü, premium prestijini vurgulayan hassas işlenmiş gövde yüzeyleri ve modern bir işlevsel iç tasarımla şık bir şekilde güncellenmiş. Bir diğer yenilik de BMW Sport ve Urban isimli donanım seviyeleri; otomobili ayrıcalıklı kişiselleştirme olanakları sunan iki farklı iç ve dış tasarım özellik ve donanım seçimi…
Yeni BMW 1 Serisi’nin tüm motorları, BMW TwinPower Turbo teknolojisini kullanan dört silindirli makineler. Etkileyici sportif hissi, çok düşük yakıt tüketimi ve emisyon değerleriyle birleştiren benzinli motorlar da yeni neslin bir parçası. Bilindiği üzere ilk nesil 1 Serisi’nde, özellikle de 116i’de en önemli sıkıntı yüksek yakıt tüketimi ve hantallıktı. Şimdiyse 1.6 litrelik motorlarda twin scroll turboşarj, direkt enjeksiyon, VALVETRONIC ve Çift VANOS gibi tüm modern BMW teknolojileri bulunuyor. Yeni BMW 116i, 136 HP ve BMW 118i 170 HP maksimum güç üretiyor. Bu değerler önceki versiyonlara göre 10 kW ve 20 kW’lık bir artışı ve yakıt tüketiminde % 10’a kadar azalmayı ifade ediyor.
Yeni BMW 1 Serisi, sınıfında isteğe bağlı sekiz ileri otomatik vites sunan ilk ve tek otomobil. Önceki modelleri gibi, oldukça kapsamlı bir BMW EfficientDynamics paketini standart olarak barındırıyor. Bu, daha iyi bir çevresel performans için hem düz hem de otomatik viteslerde otomatik Start/Stop işlevini ve sürüş deneyimi düğmesiyle (standart) etkinleştirilen ECO PRO modunu da içeriyor.
Ayrıca yeni BMW 1 Serisi’nin isteğe bağlı sürücü destek ve mobilite hizmetleri paketi olan ConnectedDrive da bu segmentte benzersiz pozisyonda. Bu pakete uzun far asistanı, adaptif farlar, park asistanı, geri vites kamerası, çarpışma uyarısı özelliğine de sahip şerit değiştirme uyarısı, frenleme işlevli sabit hız kontrolü ve sollama yasağı bilgisi iletebilen bir hız sınırı da dahil.
Heyecan verici, şık, yenilikçi tasarım
Otomobilin ön kısmında böbrek şekilli geniş BMW radyatör ızgarası, cesurca biçimlendirilmiş ön farlar ve üç parçalı bir hava girişi ön plana çıkıyor. Öne eğimli ızgara, oldukça spor olan bu kompakt modelin meydan okuyan duruşunu vurgularken, çevreleyen alanlar ise ışığı yakalıyor ve motor bölümü kapağı üzerinde ızgaraya doğru yönelmiş bir V oluşturan dört hat çizgisi ile güçlü bir üç boyut hissi yaratıyor. Tipik BMW ikili yuvarlak ön farların üst kısımları vurgulayıcı dokunuşlarla güncellenmiş. İsteğe bağlı bi-xenon ön farlarla birlikte bu öğeler, ön farların ve bir LED vurgulama ışığının, iç ışık halkalarının içerisine yerleştirilmiş sinyal lambalarıyla belirginleştirilen güçlü ve odaklanmış bir görünüm yaratıyor. Bir başka BMW yeniliği de, yan sinyal lambalarının aynaların dışına yerleştirilmiş olması.
Yandan bakıldığında yeni BMW 1 Serisi’nin orantıları daha da çarpıcı bir görünüme kavuşmuş. Hafifçe eğimli tavan hattı, sportif, açılı arka cam ve düz yan camlar otomobile coupé tarzı bir duygu katıyor, Hofmeister kıvrımı (yan camların arka bitimlerindeki öne doğru alçak kıvrım) ise C sütununun içine kadar uzanarak kapı açıklığını genişletiyor ve arka koltuklardan giriş çıkışları kolaylaştırıyor.
Geniş çamurluk kavisi yeni BMW 1 Serisi’nin arka kısmının geniş, güçlü etkisini pekiştiriyor. Geniş açılan, hafif içbükey arka bagaj kapağı ortada bulunan BMW amblemi üzerine basılarak açılıyor ve birbirinden uzağa yerleştirilmiş stop lambalarının basık yuvalarla yükseltilen görünümü güçlü bir yatay vurgu yaratıyor.
İsteğe bağlı xenon farlar ve L biçimli LED grubundan oluşan stop lambaları da bulunuyor. Tavan spoyleri içerisine ek bir fren lambası yerleştirilmiş. Arka tamponun biçimi ön tamponu anımsatıyor, V biçimli amblem gözleri yol yüzeyine doğru yönlendirerek yeni BMW 1 Serisi’nin dengeli yol tutuşunu vurguluyor.
İç tasarım: premium renkler, dinamik hatlar, sürücü dostu kokpit
BMW’nin karakteristik sürücü dostu yaklaşımı, gösterge panelinin ortasına yerleştirilmiş açılı gösterge ve kumandalarda ve orta konsolun maksimum görünürlük sağlamak üzere tasarlanmış ergonomik hatlarında iyice belirginleşiyor.
Yeni BMW 1 Serisi, isteğe bağlı bir navigasyon sistemi ve BMW Profesyonel radyo ile beraber BMW iDrive sistemini kullanıyor. Bu, merkez konsolda bir kumanda, sık kullanılanlar düğmesi ve bağımsız bir düz ekran monitörden oluşuyor. Tüm haber, eğlence, telekomünikasyon ve navigasyon işlevleri için gösterge panelindeki bütünleşik 6,5 ya da 8,8 inç yüksek çözünürlüklü bilgi ekranı kullanılıyor.
Yeni BMW 1 Serisi ayrıca geniş kapı cepleri, merkez konsolda iki bardak tutucu, geniş bir torpido gözü ve kol dayamasının altındaki bir bölmeyle daha fazla saklama alanı sunuyor. Kapıların iç kısımlarındaki saklama bölmelerine 1 litreye kadar şişeler sığabiliyor.
İsteğe bağlı eşya saklama paketi arka kapılarda geniş saklama bölmelerini ve ön koltukların arkasındaki ağ cepleri de içeriyor. 360 litrelik bagaj hacmi, 60/40 bölünmüş arka koltuklar katlanarak 1200 litreye çıkarılabiliyor ve ön koltuklara kadar düz bir boşluk yaratıyor. İsteğe bağlı içerden yükleme sistemi de, 40/20/40 şeklinde bölünmüş arka koltuklara sahip.
Kişiselleştirmede son nokta: Sport ve Urban
Sport Line özel kaplamalara sahip spor koltukları, kontrast kırmızı dikişli deri spor direksiyonu, kırmızı bir anahtarlığı, ayarlanabilir kol dayamalarını, parlak siyah iç kaplamaları ve mat mercan rengi vurgu şeritlerini kullanıyor. Ortam aydınlatması turuncu ve beyaz olarak değiştirilebilirken, bu özellik merkez konsol ve ayak boşluğunda da mevcut.
Sport Line diğer özellikleri arasında 16 inç star spoke hafif alaşım jantlar, siyah egzoz borusu ucu kaplaması ve “BMW Sport” harflerini barındıran kapı eşiği süslemesi de var. Böbrek ızgara çubukları, merkezi hava girişi çerçevesi, yan giriş çerçeveleri ve arka tampon kaplaması tamamen parlak siyah renkte. İsteğe bağlı diğer seçenekler arasında parlak siyak ayna kapakları ve 17 inç iki tonlu hafif alaşım jantlar da bulunuyor.
Urban Line özel kumaş/deri koltuklar, deri bir spor direksiyon, ayarlanabilir kol dayamalar ve güçlü bir boyut duygusu yaratan ve mat oksitlenmiş gümüş vurgu şeritleri kullanan siyah ya da beyaz renge sahip modern akrilik cam iç kaplamalardan oluşuyor. Turuncu ve LED kraliyet mavisi arasında değiştirilebilen ortam ışıkları ve diğer aydınlatmalarla birlikte çarpıcı bir etki yaratılmış. B sütunundaki ek bir ışık kaynağı aydınlatmayı güçlendiriyor.
Beyaz jantlar trend yaratabilir!
Dış tasarım 16 inç V-spoke alaşım jantları ya da isteğe bağlı açılı yüzeye sahip 17 inç parlak beyaz jantları ve beyaz arka tampon kaplamasını da içeriyor. Ön taraftaki ek tasarım vurguları arasında ön tarafları krom kaplı beyaz böbrek ızgara çubukları ve merkez hava girişi için beyaz bir kaplama çubuğu da bulunuyor. Yan hava giriş çerçeveleri de otomobille aynı renkte ve “BMW Urban” harflerinden oluşan kapı eşik süslerine ve beyaz bir anahtarlığa da sahip. Beyaz ayna kapakları ise isteğe bağlı olarak geliyor.
Tercih edilebilecek diğer özellikler arasında koltuk kaplamaları, iç kaplamalar ve vurgu şeritleri ile hafif alaşım jantlar da var. Sport ve Urban Line dışında, BMW 1 Serisi de ekstra tasarım ve malzeme seçimleri sunuyor. Standart donanımlar arasında saten gümüş iç kaplamalar ve Move kumaş koltuklar var ve de tüm diğer isteğe bağlı alternatifler arasında ön plana çıkan ilave iç kaplamalar ve vurgu panelleri ve iki değişik renkte Dakota derisi koltuklar da bulunuyor. Tüm koltuk kaplama versiyonları ayrıca isteğe bağlı spor koltuklar için de geçerli ve şu anda üç standart ve beş metalik dış tasarım boyası rengi de mevcut.
TwinPower Turbo teknolojisiyle dinamik güç geliştirme ve olağanüstü yakıt verimliliği
BMW 116i ve BMW 118i modellerinde kullanılmaya başlanan yeni 1.6 litre benzinli motorlar, twin-scroll turboşarj, direk enjeksiyon, VALVETRONIC değişken valf kontrolü ve Çift VANOS değişken kam mili kontrolünü içeren BMW TwinPower Turbo teknolojisini kullanıyor. Gücü artırırken yakıt tüketimini belirgin bir şekilde düşüren BMW TwinPower Turbo teknolojisi ilk kez dört silindirli bir motorda kullanılıyor. Atmosferik motorlarda tepkisellik, aynı seviyeye sadece kapasitenin artırılmasıyla yükseltilebilir ve bu artışla birlikte ağırlık ve yakıt tüketimi de artar. Bu motorlardaysa tasarım, BMW mühendislerinin yüksek performanslı turbo motorlarla elde ettiği geniş deneyimlerden yararlanılarak gerçekleştirilmiştir. 1973 yılında, 170 HP’lik dört silindirli bir motorla pazara sunulan BMW 2002 Turbo, egzoz gaz turboşarjına sahip ilk Avrupa üretimi otomobildi ve halen kompakt, yüksek performanslı otomobil için bir örnek olarak görülmektedir. 1983’de Formula 1 dünya şampiyonasını kazanan ilk turboşarjlı motor, Nelson Piquet’nin kullandığı bir Brabham BMW otomobildi.
Yeni BMW 1 Serisi’nin basınçlı endüksiyon sistemi egzoz manifoldu ve turboşarj için iki ayrı borudan oluşan ve her biri bir çift silindir kullanan twin-scroll ilkesini kullanıyor. Bu, turboşarjı çalıştıran egzoz basıncı dalgalarının daha verimli kullanılmasına olanak tanırken, motor, gaz kelebeğinin en ufak hareketine tipik BMW tarzıyla anında tepki veriyor. Tamamen silindir kapağına entegre edilmiş VALVETRONIC değişken valf kontrolü ile hava girişi ve egzoz tarafında bulunan Çift VANOS değişken kam mili kontrolü ile güç üretimi de artırılıyor.
Eski motorların gaz kelebeğini geçmişte bırakan patentli BMW VALVETRONIC teknolojisi, hava giriş valfi zamanlamasını kademesiz bir şekilde ayarlıyor. Yanma için gereken hava miktarı motor içerisinde ayarlanıyor ve böylelikle gaz değişimi sırasında gaz kelebeğinden kaynaklanan kayıplar en aza indirgenerek motor verimliliği artırılıyor. Direk enjeksiyon sayesinde yeni motorlar sıra dışı bir verimliliğe sahip. Yakıt tüketimi, valflerin ortasında, bujiye yakın konumlandırılmış ve maksimum 200 barlık enjeksiyon basıncı kullanan manyetik valf enjeksiyonlarıyla hassas bir şekilde düzenleniyor.
Yeni BMW 118i’nin alüminyum motor bloğuna sahip dört silindirli motoru 4800 dev/dak’da azami 170 HP güç ve 1500-4500 d/d aralığında azami 250 Nm tork üretiyor. Aşırı tepkiselliği otomobilin 0-100 km/sa hızlanmasını 7.4 saniyede tamamlamasını ve azami 225 km/s hıza ulaşmasını sağlıyor. Geliştirilmiş verimlilik ortalamada 100 kilometrede 5.8-5.9 litre yakıt tüketimi ve kilometre başına 134-137 gram CO2 emisyonu değerleri ile ortaya çıkıyor.
Yeni BMW 116i’nin dört silindirli motoru, önceki modellerine kıyasla sürüş dinamiklerinde belirgin bir gelişme sağlıyor. 4400 d/d’da 136 HP güç ve 1350-4300 d/d’da azami 220 Nm tork üretiyor. Aracın hareketsiz durumdan 100 km/s hıza ulaşması 8.5 saniye alıyor ve azami 210 km/s hıza ulaşabiliyor. Yeni BMW 116i’nin yakıt tüketimi ortalamada 100 kilometrede 5.5-5.7 litre ve CO2 emisyon değeri ise kilometre başına 129-132 gram.
BMW EfficientDynamics teknolojisi, 1 Serisi’ni uçuruyor
BMW 1 Serisi, 2007 yılında yakıt tüketimi ve emisyon azaltma teknolojilerini standart olarak sunarak yeni bir global standart belirledi. Bugün, yeni BMW 1 Serisi BMW EfficientDynamics programının kapsamını genişletiyor.
Otomobil, Fren Enerjisi Yeniden Üretimi ve elektromekanik elektrik destekli direksiyon da dahil olmak üzere akıllı enerji yönetim sistemlerini kapsamlı bir şekilde kullanıyor. Modele bağlı olarak bunlara vites değiştirme göstergesi, otomatik hava klape kontrolü, yüksek verimliliğe sahip arka diferansiyel, miktar ayarlamalı yağ pompası, elektrikli yakıt pompası, kavramalı klima kompresörü ve azaltılmış dönme direncine sahip lastikler de dahil edilebiliyor. Otomobil trafik ışıklarında ya da yavaş akan trafikte durduğunda motoru kapatan otomatik Start/Stop işlevi, hem düz hem de otomatik vitesli yeni BMW 1 Serisi modellerinde standart. Sürüş deneyimi düğmesi ile etkinleştirilen ECO PRO modu yakıt tüketimini düşürmek amacıyla gaz pedalı motor eşlemesini, ısıtmayı, klimayı ve ayna/koltuk sıcaklıklarını ayarlıyor. Bunun sonucunda menzildeki artış bir ekranda gösteriliyor.
Sekiz ileri otomatik şanzıman; sportif, yakıt verimliliği yüksek ve bir kompakt otomobilde benzersiz
Yeni BMW 1 Serisi’nde altı ileri düz vitesli şanzıman standart sunuluyor. BMW 1 Serisi ayrıca, hızlı ve yumuşak vites geçişleri ile mükemmel yakıt verimliliğine sahip sekiz ileri otomatik vites seçeneği bulunan tek kompakt otomobil. Dişli grubunun yenilikçi mimarisi, daha fazla dişliye ve daha iyi oranlara olanak sağlıyor ve buna rağmen ağırlık olarak BMW 1 Serisi’nin mevcut altı ileri otomatik vites tertibatı ile arasında önemsenmeyecek bir fark var. Sekiz ileri otomatik şamzıman, en güçlü yeni BMW 1 Serisi modellerine yerleştirildiğinde düz vitese kıyasla gerçekten daha düşük yakıt tüketimine ve CO2 değerlerine ulaşılmasını sağlıyor.
Gelişmiş süspansiyon teknolojisi, eşit ağırlık dağılımı ve premium denge kontrolü
Yeni BMW 1 Serisi, McPherson bağlantılar ve savrulma çubukları içeren çift eklemli çapraz bağlantılı ön aks ve beş bağlantılı bir arka akstan oluşan sınıfındaki en iyi süspansiyon teknolojisini kullanıyor. Ön aks yapısında yüksek oranda alüminyum kullanımı yaysız ağırlığı etkin bir şekilde düşürürken, gürültü seviyesini azaltıyor ve çarpışma performansını artırıyor.
Artırılmış konfor ve tepkisellik için ön ve arka aksların her ikisi de ikili elastik rulmanlara ve oldukça büyük rulman bloklarına sahip. Yeni BMW 1 Serisi’nin iz genişliği önceki modelinden önde 51 milimetre, arkada 72 milimetre olmak üzere daha genişletilmiş ve neredeyse mükemmel 50:50 ağırlık dağılımı arkadan itişli yerleşim düzeninin dinamik avantajlarını heyecan verici çeviklikte bir sürüşe çevirmeye yardımcı oluyor.
Tipik BMW hassasiyetini çok düşük enerji tüketimiyle birleştiren elektromekanik elektrik destekli direksiyon, yeni BMW 1 Serisi’nde standart sunuluyor. İsteğe bağlı Servotronic işlevi, hıza duyarlı güç yardımı sağlıyor. Yine isteğe bağlı gelen Değişken Spor Direksiyon, keskin dönüşlerde gereken direksiyon turu sayısını azaltıyor. Bu mekanik sistemde direksiyon oranları değişken bir direksiyon kremayeri kullanılarak ayarlanıyor. Minimum çaba gerektiren park etme ve dönüşler daha güvenli ve daha kolay; bununla birlikte yüksek hızlarda BMW’ye özgü direksiyon hassasiyeti ve yön dengesi korunuyor.
Standart 16 inç jantlara alternatif olarak yeni BMW 1 Serisi’nde 16, 17 ve 18 inç hafif alaşım jantlar kullanabiliyor. Tepkiselliği ve acil durumlarda güçlü frenlemesine DSC Dinamik Denge Kontrolü de katkı sağlıyor; otomobil ayrıca ABS anti blokaj fren sistemi, DTC Dinamik Çekiş Sistemi, CBC Viraj Fren Kontrolü ve DBC Dinamik Fren Kontrolü özelliklerine de sahip. Şimdi diğer özellikler arasında fren asistanı, güç kaybı dengeleme, fren kurutma işlevi ve yokuş asistanı da var.
DTC modu gevşek kumda ya da derin karda sürüşü daha kolaylaştırarak DSC’nin müdahale eşiklerini yükseltiyor. Tekerlek dönüşlerinde hafif bir kaymaya izin vererek dönme açısı kontrolünü kolaylaştırıyor. DSC Off modu elektronik arka aks diferansiyel kilitleme sistemini etkinleştiriyor. Dar virajlarda hızlanırken tekerlek patinaj yaparsa, söz konusu tekerleğe fren uygulanarak, karşısındaki tekerleğin çekiş gücünü koruması sağlanıyor.
Burulma dirençli gövde, optimum ağırlık, çok sayıda güvenlik özelliği
Yeni BMW 1 Serisi’nin hafif gövdesi, aracı daha çevik kılıyor ve yolcu bölmesinin burulma direncini ve dayanıklılığını artırmak için kullanılan dayanıklılığı yüksek çelik, ağırlığı düşürürken yolcu güvenliğini de artırıyor. Burulma bölgeleri ve açık bir şekilde belirlenmiş yük yolları, bir darbenin kuvvetini emerek yolcu hücresinden uzak tutuyor.
Standart güvenlik paketi; ön hava yastıkları, koltukların yanına entegre edilmiş yan hava yastıkları, ön ve arka baş hava yastıkları, tüm koltuklarda üç noktalı otomatik emniyet kemerleri, ön emniyet kemeri gergi sınırlandırıcıları ve ön gerdiricileri ve arkada bir ISOFIX çocuk koltuğu montaj sistemini içeriyor.
Pek çok özelliği standart olarak sunan ve etkileyici bir isteğe bağlı seçenekler yelpazesine sahip yeni BMW 1 Serisi; premium kalite, öncü teknoloji ve olağanüstü sürüş zevkinin tüm heyecanlarını kompakt bir otomobilde sunuyor. Merkez konsolda bulunan standart bir özellik olan sürüş deneyimi düğmesi; motor özellikleri, DSC sürüş denge kontrolü, isteğe bağlı Servotronic ayarları ve otomatik vites değiştirme programı ile dinamikler de dahil olmak üzere otomobilin özelliklerini sürücünün kişisel zevklerine göre ayarlamasını sağlıyor.
COMFORT, SPORT ve ECO PRO modları standart olarak sunuluyor. Sekiz ileri spor otomatik, Değişken Spor Direksiyon ve BMW Spor Stili versiyonlarında SPORT+ modu da bulunuyor. Profesyonel navigasyon sistemine sahip otomobiller, kontrol ekranı üzerinde gerçek zamanlı motor performansı ve tork bilgilerini gösteren spor bir göstergeye sahip.
Yeni BMW 1 Serisi’nin standart donanımı uzaktan kumandalı merkezi kilitleme, yüksekliği ayarlanabilir sürücü ve ön yolcu koltukları, elektrikli yan aynalar, elektrikli ön ve arka camlar, BMW Business radyo ve CD, altı adet hoparlör ve bir AUX IN bağlantısı ile klimayı içeriyor. İsteğe bağlı seçenekler ise iki bölgeli otomatik klima, elektrikle ayarlanabilir ve ısıtmalı koltuklar, çok işlevli direksiyon simidi, otomatik olarak karartılan arka görüş aynası ve yan aynalar, sis lambaları, elektrikli sunroof ve topuzu çıkarılabilen bir çekme çubuğundan oluşuyor.
Yeni BMW 1 Serisi’nin motoru, uzaktan kumanda otomobil içerisinde olduğu sürece (geleneksel kontağa anahtar sokma işlemine gerek yoktur) Start/Stop düğmesine basarak etkinleştirilebiliyor. İsteğe bağlı Konforlu Erişim sistemi otomobili otomatik olarak kilitliyor ve açıyor.
Profesyonel navigasyon sisteminde bir sabit disk de bulunuyor. Bireysel eğlence özellikleri bir DVD değiştirici, DAB alıcı ve dijital olarak güçlendirilmiş 360 watt’lık 12 hoparlörlü Harman Kardon hi-fi sistemini içeriyor.
Beş kapılı ataları gibi, yeni BMW 1 Serisi de BMW Regensburg montaj fabrikasında BMW 3 Serisi sedan, coupé ve cabrio, BMW M3 ve BMW Z4 ile birlikte üretiliyor. Bu fabrika, 25 yıllık tarihi boyunca 4.5 milyondan fazla otomobil üretti.
1 Yorum
Henüz bayide incelemedim ama kataloğundan ve fotograflardan gördüğüm kadarıyla önceki nesline göre daha olgun duruyor ve iç mekan sınıf atlamış ( Özellikle önceki kasanın makyajsız versiyonlarında iç mekan düşük kalite algısı yaratıyordu. Umarım ilerleyen zamanda BMW geliştireceğini söylediği küçük hacimli dizelleri piyasaya sürer.
Yoruma kapalı.