Jaguar’ın ilk elektriklisi sanal gerçeklikle tanıtıldı
Jaguar, ilk elektrikli otomobil konsepti I-PACE’i sanal gerçeklik deneyimiyle sundu. Dünyada ilk kez gerçekleştirilen geleneksel otomobil tanıtımına farklı bir boyut kazandırarak, farklı ülkelerdeki katılımcıların HTC VİVE* oda ölçekli sanal gerçeklik teknolojisi ile Jaguar I-PACE Concept otomobilini deneyimlemesini sağladı.
Otomobile gelince; sürüş keyfi, performans, beş kişilik bir spor otomobil kullanımı ve elektrik teknolojisini I-PACE Concept’te bir araya getiren Jaguar, marka değerlerinden 2018’de satışa sunmayı planladığı elektrikli otomobilde de vazgeçmiyor. Markanın karakteristik özelliklerini taşıyan Jaguar I-PACE Concept, toplam 400 HP çıkış gücü ve 700Nm tork üreten iki elektrik motoruyla 0-100 km/s hızlanmasını 4.0 saniyede tamamlıyor. 90kW/sa lityum iyon bataryası kullanıcılarına 500 km’den daha uzun bir menzil sunuyor.
Sürekli dört tekerlekten çekişli olan I-Pace, Tesla’nın ModelX’te uyguladığı yöntemle pazarlanacak. Tesla’nın 2017 sonuna kadar 400 binin üzerinde almış olduğu 400 bin sipariş, Jaguar’ın da iştahını kabartmış durumda. 5 koltuklu otomobilin tasarımcısı Ian Callum, I-Pace dizaynı için “elektrikli otomobillerin tasarım geleceğini simgeliyor” açıklaması yapıyor. Otomobilin iç tasarımı, marka kimliğine uygun olarak premium özellikler taşıyor. Hafif ve kaliteli malzemelerin uygulanmasındaki işçilik de hayli iddialı.
Sunum da otomobilin iddiasını ortaya koyuyor. VIVE, HTC ve Valve tarafından sanal dünyada tam anlamıyla bir sürükleyicilik sağlamak üzere geliştirilmiş olan, türünün ilk örneği bir sanal gerçeklik platformu. Her yönüyle oda ölçeğinde bir Sanal Gerçeklik ve gerçek hayattaki gibi etkileşimler sağlamak için tasarlanmış olan VIVE, oyunun kurallarını değiştiren bir teknoloji ve sınıfının en iyisi içeriğine sahip Sanal Gerçekliğe ilişkin taahhüdünü yerine getiriyor. Los Angeles Motor Show’da gerçekleştirilen tanıtım, büyük bütçeli otomobil fuarlarının tartışıldığı ve eskisine göre sönük geçtiği bir dönemde cazip bir lansman yöntemi olarak değerlendirildi.