Reklam

C-HR’nin iç dünyası ortaya çıktı

 C-HR’nin iç dünyası ortaya çıktı

c_hr_detail

Toyota, 2016 Paris Motorshow’da, gelecekteki vizyonunu ve orta vadedeki hedeflerini gösteren modellerini sergiledi. Paris’te Yeni Prius Plug-in Hybrid ve FCV Plus’ın Avrupa prömiyerini gerçekleştiren Toyota, Türkiye’de üretilecek olan C-HR’ın üretim versiyonunu da beğenilere sundu. Toyota ayrıca yenilenen spor coupe modeli GT86, hidrojen yakıt hücreli Mirai ve Toyota’nın Gazoo Racing Motor Sporları ile fuarda vizyoner kimliği ve çevreci ulaşım çözümlerine verdiği önemi de gözler önüne serdi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından 9 Kasım tarihinde gerçekleşecek bir törenle Sakarya’daki üretim tesislerinde seri üretimine başlanacak olan Toyota C-HR, iç ve dış mekanı ile Paris Otomobil Fuarı’nda sergileniyor. Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleşen dünya prömiyerinde tasarım ve teknik bilgileri açıklanan C segment crossover sınıfındaki Toyota C-HR, iç detayları ile Paris Otomobil Fuarı’nda Toyota standında yerini aldı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdür ve CEO’su Hiroshi Kato, çok yakında seri üretimi başlayacak olan aracın sergilendiği Paris Otomobil Fuarı’na katılımda bulundu.

c_hrGelişmiş mühendislik kabiliyetleri ve tüm çalışanların özverili çabaları ile Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye’de Toyota C-HR projesinin sonuna yaklaşıldı. Kasım ayında şirketin üretim hatlarından çıkacak olan ilklerin otomobili Toyota C-HR, şirketin gelecek başarıları için ilham kaynağı oldu. Türkiye’de üretilmiş olan ilk hibrit ve ilk crossover olacak olan Toyota C-HR ile birlikte fabrika kapasitesi 150 binden 280 bine çıkacak.

Toyota C-HR, 1.2Turbo benzinli, 1.8 Hybrid ve 2.0 benzinli olmak üzere üç farklı motor seçeneğine sahip olacak. 1.2Turbo versiyonu 116 DIN/HP güç üretirken, 1,8 litrelik Hybrid versiyon ise 122 DIN/HP güç üretecek. Ürün gamının tepe noktasında yer alan 2.0 litrelik motor ise 150 DIN/HP güce sahip olacak. 1.2Turbo versiyonu, 6 ileri manuel vitesli önden çekiş veya CVT otomatik şanzımanlı dört tekerlekten çekişli olmak üzere iki farklı şanzıman ve çekiş tipiyle üretilecek. 1.8 Hybrid versiyonu CVT şanzıman ve önden çekiş imkanı sunarken, 2.0 litrelik motor ise CVT şanzıman ve önden çekişle üretilecek.

Toyota fcv_plus

Toyota Prius Plug-in Hybrid güneş paneli ile enerji üretiyor

Dünyanın ilk PHV (Plug-in Hybrid Vehicle) aracını sunan Toyota, ikinci nesil Prius Plug-in Hybrid modelinin Avrupa lansmanını Paris’te gerçekleştirdi. Toyota, 2050 yılına kadar tüm ürün gamının CO2 emisyon salınımını HV (Hybrid Vehicle), PHV, EV (Electric Vehicle) ve FCV (Fuel Cell Vehicle) teknolojilerini kullanarak yüzde 90 oranında düşürme hedefine bir adım daha yaklaşmış oldu. Yeni Prius Plug-in Hybrid; çift motorlu elektrikli araç sistemi, batarya ısı yönetimi ve dünyada bir ilk olarak menzil uzatıcı güneş paneli olmak üzere gelişmiş teknolojileri bünyesinde barındırıyor. Toyota Prius Plug-in Hybrid; tam hibrit sistem ve tamamen elektrikli sürüş olmak üzere iki farklı kullanımı bir arada sunuyor. Üstelik önceki nesil ile kıyaslandığında elektrikli sürüş menzili ikiye katlanmış durumda. Tavandaki güneş paneli yeni Prius Plug-in Hybrid’deki en önemli teknolojik inovasyonlardan biri olarak öne çıkıyor. Şarj soketi takılı olmadığında araç park halindeyken tavandaki güneş panelleri bataryayı şarj ediyor. Güneş panellerinden elde edilen enerji, Prius Plug-in Hybrid’in menzilini günde 5 km kadar ve bununla birlikte yılda 1.000 km kadar uzatabiliyor.

Toyota FCV Plus evlere de elektrik sağlayacak

Toyota Tokyo’da ilk kez tanıttığı FCV plus konsept otomobilinin Avrupa lansmanını da Paris’te gerçekleştirdi. Sadece çevre üzerindeki yükü azaltmakla kalmayan bu sıfır emisyonlu araçlar aynı zamanda enerji üretebiliyor ve farklı alanlarda kullanımın önünü açıyor.

Kendi yakıt deposunda bulunan temiz hidrojen dışında Toyota FCV Plus aynı zamanda harici yakıt depolarında bulunan hidrojenden de elektrik enerjisi üretebiliyor ve bu elektrik enerjisini örneğin evde tüketmek üzere enerji depolama kaynaklarına aktarabiliyor. FCV Plus park halindeyken bile üretmiş olduğu elektrik enerjisini diğer araçlara veya yerel elektrik altyapı hatlarına da ulaştırabiliyor.