Yeni 208

F1’de üç pist daha eklendi

 F1’de üç pist daha eklendi

Formula 1 yönetiminin son açıklamasıyla, bu sezon yapılacak olan 3 yarış daha belli oldu. Bu düzenlemeyle Nürburgring ve Imola F1 takvimine geri dönerken Portekiz GP’si de Portimao’daki Algarve pistiyle yerini aldı. Almanya’daki hız cehennemi Nordschleife’nin kısaltılmış versiyonu olan Nürburgring Yarış Pisti, son kez 2013 yılında Formula 1’e ev sahipliği yapmıştı. Normalde, resmi olarak Almanya GP isim hakkına sahip olan Hockenheim pistine Formula 1 yarışını kaptıran Nürburgring, pandemi sürecinde seyircisiz yarış yapmak istemeyen rakibi sayesinde yeniden takvime girmeyi başardı.
Son Formula 1 yarışı 2006’da gerçekleştirilen Imola Pisti ise, hızlanan araçlar, pistin yıllar içerisinde gerekli güvenlik koşullarını sağlayamaması ve bol paralı yarış organizatörü ülkeler arasında bir türlü yer bulamaması sebebiyle Formula 1’e uzak kalmıştı. Malum pandemi süreci Imola’ya da yaradı ve pist geri döndü.

En son 1996 yılında ünlü Estoril pistinde Formula 1’e ev sahipliği yapan Portekiz GP’si ise Portimao’daki ünlü Algarve Pisti ile yarış takvimine geri döndü. Son olarak, 3 yarışı geride kalan 2020 Formula 1 sezonu için şu ana kadar 13 yarışın açıklandığını ve yüksek ihtimalle açıklanacak 4 yeni yarışla birlikte sezonun toplamda 17 ayak üzerinden tamamlanacağını söyleyebiliriz.